slideshow

Блог

Актуелности

29 авг 2015
Вести

Неуспео позив за приватизацију „Мостоградње“

"Агенција за приватизацију" објавила је да није успео позив за приватизацију грађевинског предузећа "Мостоградња" из Београда, јер није било заинтересованих купаца.

 

Како се наводи на сајту те агенције, у предвиђеном року није достављена ниједна пријава за учешће у поступку јавног прикупљања понуда јавним надметањем за већинско власништво у Мостоградњи.

Подаја пакета од 53,6 одсто акција Мостоградње је оглашена крајем маја, по почетној цени од 1,56 милиона евра. Акције су у власништву Републике Србије, Акционарског фонда и ПИО фонда.

Јавни позив је неколико пута мењан због продужења рокова, а последњи пут је, након нове процене вредности капитала, почетна цена вишеструко повећана, на 8,75 милиона евра.

Земља је своје власништо у "Мостоградњи" покушала да прода и раније, али је тендер 2009. године пропао јер није било заинтерсованих купаца.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux