slideshow

Блог

Актуелности

13 авг 2015
Вести

Родић: Београд на води ће оживети грађевинарство

Реализациjа проjекта "Београд на води" ће оживети домаћу грађевинску индустриjу и станоградњу, изjавио jе данас потпредседник Грађевинске коморе Србиjе Горан Родић. Домаћи грађевинари су у тешкоj ситуациjи и виде шансу за себе у градњи "Београда на води", jер jе реч о великом подухвату коjи ће траjати у наредних 20 година, рекао jе Родић Танјугу.

 

"У оквиру Београда на води би се градили претежно луксузни станови високог стандарда и могли би да се користе производи наше грађевинске индустриjе", навео jе он. Домаће фирме би тако могле, како каже, да упосле своjе капацитете, а радници би се сусрели са новим материjалима и на таj начин стекли jош jедно искуство, што би им касниjе помогло за наступ у иностранству. Родић jе рекао да би због вишегодишње реализациjе радова фирме могле да запошљаваjу раднике у редован радни однос, због чега би  рад на црно би био сведен на минмум. 

"Наше фирме би се поjавиле ка главни ивзвођачи и стекле референцу за наступ на инстраним тражистима. Свакако ће Београд на води оживети домаћу грађевинску индустриjу", рекао jе Родић.

Oн jе рекао да jе станоградња тренутно на нивоу коjи jе далеко  испод потреба Србиjе за становима и углавном се гради на локациjама приватних инвеститора.

"Добар део њих завршава или ради станове коjи су унапред плаћени, а што се тиче неких већих нових стамбених обjеката у блискоj будућности се jош не назиру", казао jе Родић и додао станоградња, иначе, вуче добар део грађевинске индустриjе. Tаj стручњак Грађевинске индустриjске коморе jе непоменуо да су тренутно цене такве да одбиjаjу инвеститоре да почну масовниjе да граде и поручио да треба да буде мањи део колача коjи узима држава кроз разне доприносе, порезе, таксе и друго.

У изградњу стамбено-пословног комплекса "Београд на води" биће уложено око 3,5 милиjарди долара.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux