slideshow

Блог

Актуелности

13 авг 2015
Вести

У Београду се после 11 година гради подземна гаража

У центру Београда недостаје око 5.000 паркинг места. Како би се проблем решио до краја године биће завршени пројекти за подземну гаражу на Студентском тргу. Такодје се ради и на пројекту за надзиђивање гараже на Обилићевом венцу, најавио је градски менаџер Горан Весић.

 

Према Весићевим речима , гаражу на Студентском тргу, капацитета 750 паркинг места, градиће "Паркинг сервис" сопственим средствима. Расписана је јавна набавка за пројектанта за ову инвестицију вредну око десет милиона евра, очекује се да тај посао буде завршен до краја ове године како би градња могла да почне следеће године.

Градски менаџер навео је и да је расписана и јавна набавка за пројектовање додатних спратова на гаражи Обилићев венац, која је најоптерећенија у граду, са 220 нових паркинг места.

Посебно желим да истакнем да смо поносни зато што ће Београд после једанаест година поново изгради подземну гаражу јер је последња која је изграђена била она испод Пионирског парка у априлу 2005. године - казао је Весић, гостујући на Радио-телевизији Србије, пренела служба за информисање града Београда.

Према најави градског менаџера, у сарадњи са ЕБРД-градиће се и неколико гаража кроз јавно-приватно партнерство, међу њима су гараже на Тргу републике, у Косовској улици, Скерлићевој улици, на Црвеном Крсту и у Улици Тадеуша Кошћушка.

- Јавност већ зна да ће центар града у наредних четири до пет година бити претворен у пешачку зону. Да бисмо то урадили морамо да обезбедимо додатна паркинг места за станаре како у пешачкој зони, тако и за оне који ће долазити у овај део града. Зато ће део гаража бити намењен станарима, који ће по повољнијим условима и уколико живе у зони, моћи да закупе паркинг место. Други део биће комерцијалан за све оне који долазе у центар Београда - истакао је Весић.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux