slideshow

Блог

Актуелности

11 авг 2015
Вести

Београдски aеродром "Никола Тесла" прошириће Терминал 2

Београдски aеродром "Никола Тесла" прошириће Терминал 2, због повећања обима саобраћаја, a планирано је да радови почну у децембру, изјавили су у тој компанији.

Нови Терминал имаће 11.000 квадратних метара и биће савременог изгледа, конусног и елипсоидног облика са кружним поткровљем, закошеном, стакленом фасадом и видном челичном конструкцијом. Уз фасаду је планиран велики атријум, рекли су на аеродрому "Никола Тесла".

 

Како су прецизирали, на спрату је предвиђено формирање централизоване чекаонице са четири излаза са авио-мостовима, а у приземљу ће бити чекаоница са четири излаза за авионе који су паркирани на отвореним позицијама, што ће повећати укупан број излаза за 40 одсто.

Према ранијим информацијама пословодства аеродрома, вредност те инвестиције је процењена с више од 15 милиона евра.

Завршетком проширења Терминала 2, од наредног године биће повећан капацитет Аеродрома "Никола Тесла" са садашњих 5,5 на 7,5 до 8 милиона путника годишње, чиме ће бити Београдски Аеродром задовољити потребе свих авиокомпанија до 2020. године.

"Планирано је да се израда техничке документације, као и прибављање одговарајућих дозвола и сагласности заврши до новембра 2015. године, да се у децембру почне са извођењем радова, који би требало да трају око девет месеци", рекли су на Београдском аеродрому.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux