slideshow

Блог

Актуелности

30 сеп 2015
Вести

Потписан уговор о изградњи моста Љубовиjа-Братунац

Потпредседница Владе Србиjе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре Зорана Mихаjловић потписала jе данас уговор о изградњи моста Љубовиjа-Братунац са конзорциjумом домаћих компаниjа коjи ће бити извођачи радова.

 

"Изградња моста финансира се из државног буџета, а уговорена вредност радова jе 499,1 милиона динара, са ПДВ-ом", наведено jе у саопштењу ресорног министарства.

Oдлука о избору понуђача, како пише, донета jе на основу спроведене jавне набавке и одлуке комисиjе коjа jе оцењивала понуде. 

У име конзорциjума четири домаће фирме коjе предводи предузеће “MБA - Ратко Mитровић нискоградња”, уговор jе потписао директор ове компаниjе Илиjа Ђорђевић.

“Изградња моста и заjедничког граничног прелаза омогућиће jош бржи проток људи и робе и створити бољи привредни амбиjент за инвестициjе у пограничном подручjу с обе стране Дрине. Посебно jе значаjно што ће мост градити домаће компаниjе, jер желимо да се наша грађевинска предузећа удружуjу и да више учествуjу у проjектима као главни извођачи”, изjавила jе Mихаjловић поводом потписивања уговора у Влади Србиjе.

Укупна вредност радова на изградњи моста jе око 12 милиона евра, од чега jе учешће Србиjе око 4,5 милиона евра, а остатак финансираjу БиХ и Република Српска. Mинистарство грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре већ jе обезбедило средства за оваj проjекат у буџету за 2015. и 2016. годину.

Договор Србиjе, БиХ и РС jе да Србиjа финансира израду комплетне планске и техничке документациjе и изградњу моста са приступном саобраћаjницом. БиХ ће финансирати изградњу обjеката на граничном прелазу, а Република Српска приступне саобраћаjнице на териториjи БиХ.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux