slideshow

Блог

Актуелности

16 јул 2015
Вести

Михајловић: Закон о конверзији откочиће инвестиције

- Законом о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту уз накнаду, откочићемо простор за инвеститоре, да почну да граде, увећавају инвестиције, што ће довести и до већег запошљавања - изјавилиа је потпредесдница Владе Зорана Михајловић.

Михајловић је истакла да је овај пропис још један доказ да Влада чини све да створи што боље услове и шта бољи амбијент за инвестирање.

Према њеним речима, Закон је пре свега намењен инвеститорима који су долазили до грађевинског земљишта у поступцима стечаја и приватизације као и на " све друге начине који нису решени до сада".

-Они су постајали власници, али су имали само право коришњећа и нормално да нису били заинтересовани да даље граде на том простору. Сада ће моћи да граде и то је тај додатак који нам је фалио када говоримо о амбијенту пословања - рекла је Михајловић.

Према њеним речима, предвиђено је да се конверзија ради уз накнаду која ће се одређивати на основу тржишне вредности. Накнада ће , додала је, моћи да буде умањена уколико се инвеститори налазе у локалним самоуправама које спадају у девастирана подручја.

Михајловић је најавила да ће Влада у наредних 20 дана донети Уредбу којом ће се дефинисати како је и где могуће умањти накнаду.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux