Блог

Актуелности

31 јул 2015
Вести

Завршни преговори за БИГЗ, инвестициjа од 35 милиона

БEOГРAД - Градоначелник Београда Синиша Mали изjавио jе данас да су у току завршни преговори, о куповини зграде БИГЗ-а, са Aустиjском компаниом "Соравиjа група” која је исказала интересовање за улагање и обнову зграде. БИГЗ-а.,

Иначе, та аустриjска компаниjа jе до сада у Београду радила "Радисон Блу Oлд Mилл хотел", проjекат вредан милионе евра.

 

"Oни су рекли да до краjа године завршаваjу правно-имовинске послове, а на пролеће и проjекат, након чега креће реализациjа,а финансиjска средства су већ обезбеђена", рекао jе Mали.

Према његовим речима, компаниjа жели од зграде БИГЗ-а да направи потпуно комерциjални простор, да буде "опен спаце", да га користе и ИT компаниjе, галериjе, као и да ће та инвестициjа износити 35 милиона евра.

"Зграда БИГЗ-а jе jедан од бисера евроске архитектуре коjа тренуто одудара од околине. Aко блесне пуним сjаjем, цео таj део града изгледаће потпуно другачиjе", рекао jе Mали.

Oн jе новинарима у Скупштини града рекао и да се свакодневно разговара са свим заинтересованима да улажу у Град, додаjући да се завршава jавни увид за хотел Jугославиjу, као и да ће у наредних неколико седмица бити расписан међународни конкурс за зграду савезног MУП-а у Kнеза Mилоша.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Привредна комора Грађевинске индустрије Србије

   Булевар Пеке Дапчевића бб
        (Кумодрашка 257)
       11000 Београд, Србија

   +381 (11) 2472 819

   komora@gradjevinskakomora.rs

×

Привредна Комора Грађевинске Индустрије Србије као институција која се бави сталним промовисањем потенцијала  и артикулацијом аутентичних интереса Грађевинске привреде Србије, формира базу података привредних друштава чија је претежна делатност везана  за реализацији грађевинских пројеката и с тим у вези упућује:

 

 Ј А В Н И  П О З И В

 

свим привредним друштвима, извођачима грађевинских, занатско - завршних, инсталатерских,  радова везаних за опремање објеката као и произвођаче грађевинских материјала, која су заинтересована за заједнички наступ на домаћем и ИНО тржишту, да своје податке доставе ПКГИС и то:

 

  • назив и адресу привредног друштва

  • матични број,

  • ПИБ,

  • делатност,

  • власничку  структуру,

  • број и структуру запослених,

  • референц  листу,

  • листу опреме,

  • e-пошту и контакт телефон.

 

Тражене податке доставити на адресу:

Привредна комора грађевинске индустрије Србије,
Кумодрашка 257, 11 000 Београд

или на е-пошту: komora@gradjevinskakomora.rs

×

Energoprojekt Sunnyville

 U neposrednoj blizini grada, a dovoljno daleko od buke i dinamičnog saobraćaja, blizu Dunava, sa božanstvenim pogledom na reku, nalazi se naselje Energoprojekt Sunnyville. Energoprojekt Sunnyville je moderan, urbani kompleks namenjen svima koji žele mirno mesto za život i zdravije okruženje. Sa ukupno 215 stanova, lokalima i podzemnim garažama, kompleks je izgrađen po najvišim urbanističkim i arhitektonskim standardima. Nalazi na 1,5 km od Ada Huje i 6 km od centra grada, dok je od Big Shopping Centar udaljen svega 2 km. U okviru kompleksa predviđeni su kafe-restorani, prodavnice i ostali uslužni sadržaji.

Konceptom zelene gradnje garantuje se dugotrajnost i visok standard življenja, koji podrazumeva malu potrošnju energije, funkcionalnost i fleksibilnost prostora i dobre uslove za život. Primenom kvalitetnih građevinskih materijala i sendvič fasadnih zidova sa kamenom vunom obezbeđena je izuzetna termička i zvučna izolacija čime je i postignut energetski razred B.

Objekti su male spratnosti, okruženi bogatim zelenilom, sa izuzetnim parternim uređenjem i komfornim prilazima garažama.

Moderna organizacija stanova daje mogućnost za savremena enterijerska rešenja. Svi stanovi su sa terasama dok stanovi u prizemlju imaju travnate bašte. Zastupljene su različite strukture stanova, od garsonjera do petosobnih stanova, u rasponu od 28 m2 do 170 m2.

Objekti sa kvalitetnim završnim obradama, opremljeni su savremenim instalacijama, telekomunikacionim i protivpožarnim sistemima.

Projekat je realizovala kompanija Energoprojekt čije ime je već 67 godina sinonim za kvalitet i pouzdanost.

Детаљније