slideshow

Блог

Актуелности

07 јул 2015
Вести

Весић: Током августа биће расписан тендер за реконструкцију Трга Славија и Булевара ослобођења

Током августа биће расписан тендер за реконструкцију Трга Славија и Булевараa ослобођења, најавио је градски менаџер Горан Весић који је на Каленић пијаци разговарао са грађанима Врачара и говорио о плановима за ту градску општину

 Весић је најавио да ће током 2016. године бити реконструисан Јужни булевар у делу између улица Максима Горког и Грчића Миленка.

- Током августа биће расписан тендер за реконструкцију Трга Славија и Булевара ослобођења све до Аутокоманде и тај тендер ће бити урађен тако да се неће дешавати грешке из ранијих тендера као што је био онај за реконструкцију Војводе Степе - рекао је градски менаџер. 

Он је додао да ће реконструкција бити урађена у најкраћем могућем року и да ће, по завршетку посла, Славија постати један од "најлепших београдских тргова са прелепом фонтаном у средини". Истакао је да ће плато између нове зграде Народне банке, односно улица Краља Милутина и Славије, бити претворен у трг и на њему ће се налазити споменик Димитрију Туцовићу, док ће улица Кнегиње Зорке бити претворена у пешачко-бициклистичку улици.

- У њој ће важити зона успореног саобраћаја у којој ће пешаци и бициклисти имати предност у односу на аутомобиле - рекао је Весић грађанима Врачара и додао да ће "до краја године Врачаром проћи први електрични аутобуси".

Поменуо је да ЈКП "Градске пијаце" заједно са градским урбанистом Милутином Фолићем раде на пројектима реконструкције најважнијих београдских пијаца међу којима се налази и Каленић пијаца.

- Каленић пијаца, већ деценијама вапи за реконструкцијом и време је да се позабавимо тиме наредне године. Пијаца треба да буде очувана јер она представља историју нашег града, али да буде уређенија. Реконструкција Каленић пијаце је велики посао и верујем да бисмо наредне године могли да имамо усвојен пројекат како би се створила претпоставка да кренемо у реализацију - рекао је Весић.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux