Блог

Актуелности

23 мар 2016
Вести

Почиње измештање наплатне рампе Бубањ поток

Започети су радови на измештању наплатне рампе Бубањ поток на ауто-путу Београд-Ниш - речено је агенцији "Бета" у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.На основу уговора који су потписали инвеститор "Путеви Србије" и извођач радова "Штрабаг", рок за завршетак радова је 15. октобар ове године а вредност тог посла је 2,1 милијарду динара.

 

Посао измештања наплатне станице Бубањ поток ће надгледати 30 инжењера различитих струка, које је као стручни надзор именовао инвеститор - наводе у том министарству.

 

Осим "Страбага" као главног извођача на пројекту ће, у складу са политиком Владе Србије да што више домаћих компанија добијају послове, радити и "Војводинапут-Панчево" и ПЗП "Зајечар".

 

У цео пројекат су укључене и друге српске фирме - "Шид пројекат", институт "Михајло Пупин", "Машинопројект Копринг", "Благојевић" и "Виа-пројекат".

 

Шведски произвођач намештаја "Икеа" је почео градњу прве робне куће "Икеа" у Србији на локацији Бубањ поток, а завршетак радова очекује се до лета 2017. године. Регионални директор развоја "Икее" Владислав Лалић изјавио је за РТС да управа "Икее" разматра могућност додатне инвестиција од 70 до 80 милиона евра на тој локацији где би био тржни центар на 40.000-50.000 квадрата.

 

Извор Бета 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Привредна комора Грађевинске индустрије Србије

   Булевар Пеке Дапчевића бб
        (Кумодрашка 257)
       11000 Београд, Србија

   +381 (11) 2472 819

   komora@gradjevinskakomora.rs

×

Привредна Комора Грађевинске Индустрије Србије као институција која се бави сталним промовисањем потенцијала  и артикулацијом аутентичних интереса Грађевинске привреде Србије, формира базу података привредних друштава чија је претежна делатност везана  за реализацији грађевинских пројеката и с тим у вези упућује:

 

 Ј А В Н И  П О З И В

 

свим привредним друштвима, извођачима грађевинских, занатско - завршних, инсталатерских,  радова везаних за опремање објеката као и произвођаче грађевинских материјала, која су заинтересована за заједнички наступ на домаћем и ИНО тржишту, да своје податке доставе ПКГИС и то:

 

  • назив и адресу привредног друштва

  • матични број,

  • ПИБ,

  • делатност,

  • власничку  структуру,

  • број и структуру запослених,

  • референц  листу,

  • листу опреме,

  • e-пошту и контакт телефон.

 

Тражене податке доставити на адресу:

Привредна комора грађевинске индустрије Србије,
Кумодрашка 257, 11 000 Београд

или на е-пошту: komora@gradjevinskakomora.rs

×

Energoprojekt Sunnyville

 U neposrednoj blizini grada, a dovoljno daleko od buke i dinamičnog saobraćaja, blizu Dunava, sa božanstvenim pogledom na reku, nalazi se naselje Energoprojekt Sunnyville. Energoprojekt Sunnyville je moderan, urbani kompleks namenjen svima koji žele mirno mesto za život i zdravije okruženje. Sa ukupno 215 stanova, lokalima i podzemnim garažama, kompleks je izgrađen po najvišim urbanističkim i arhitektonskim standardima. Nalazi na 1,5 km od Ada Huje i 6 km od centra grada, dok je od Big Shopping Centar udaljen svega 2 km. U okviru kompleksa predviđeni su kafe-restorani, prodavnice i ostali uslužni sadržaji.

Konceptom zelene gradnje garantuje se dugotrajnost i visok standard življenja, koji podrazumeva malu potrošnju energije, funkcionalnost i fleksibilnost prostora i dobre uslove za život. Primenom kvalitetnih građevinskih materijala i sendvič fasadnih zidova sa kamenom vunom obezbeđena je izuzetna termička i zvučna izolacija čime je i postignut energetski razred B.

Objekti su male spratnosti, okruženi bogatim zelenilom, sa izuzetnim parternim uređenjem i komfornim prilazima garažama.

Moderna organizacija stanova daje mogućnost za savremena enterijerska rešenja. Svi stanovi su sa terasama dok stanovi u prizemlju imaju travnate bašte. Zastupljene su različite strukture stanova, od garsonjera do petosobnih stanova, u rasponu od 28 m2 do 170 m2.

Objekti sa kvalitetnim završnim obradama, opremljeni su savremenim instalacijama, telekomunikacionim i protivpožarnim sistemima.

Projekat je realizovala kompanija Energoprojekt čije ime je već 67 godina sinonim za kvalitet i pouzdanost.

Детаљније