slideshow

Блог

Актуелности

06 дец 2015
Вести

Љаjић: Oтвара се простор за више наших грађевинара у Русиjи

Велике грађевинске компаниjе из Tурске, како се очекуjе, могле би да остану без руског тржишта, а  министар трговине Расим Љаjић jе изjавио да се отвара простор за веће ангажовање српских грађевинара у Русиjи.

 

"Велике турске грађевинске компаниjе коjе су до сада радиле у Русиjи ангажовале су, поред локалне - руске радне снаге и добар део турских радника и ту се може отворити простор", рекао jе Љаjић за Б92  коментаришући последице санкциjа коjе jе Русиjа увела Tурскоj због обарања руског воjног авиона СУ-24.

Српски неимари су били на цени све до деведесетих година прошлог века када су на руско тржиште са великим инвестициjама дошле турске грађевинске компаниjе и потиснуле их.

Tурски грађевинари су тако постали кључни играчи на том тржишту и процењуjе се да су за то време турске компаниjе склопиле уговоре вредне 50 милиjарди долара и да су само у Mоскви изградили око 24 милиона квадратних метара. 

Извор: Танјуг

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux