Блог

Актуелности

26 нов 2015
Вести

Расписан тендер за уклањање војног објекта "Алекса Дундић" У Земуну

Земунско насеље налик вождовачком Степа Степановић ближи се почетку реализације, пошто је Грађевинска дирекција Србије расписала тендер за израду пројекта за рушење и уклањање постојећих објеката у касарни "Алекса Дундић" - ова касарна је позната и као некадашња Коњичка школа. Међутим, завршетак комплетне документације и планова, очекује се тек за годину дана, када ће се знати и почетак градње.

 

Припрема шест хектара оивичених улицама Цара Душана, Филипа Вишњића, Шумадијском и Задужбинском, само је увод у разраду плана будућег стамбено-пословног комплекса. Пре самих радова на рушењу, из ГДС објашњавају да је потребно да се изабере извођач, али и да се обезбеде све дозволе и документација. Након тога, треба да се усагласи пројекат са урбанистичким планом, да би могло да се говори броју и структури станова. Све то биће познато крајем 2016. године.

Међутим, када је реч о самом насељу, планирана је изградња 31 објекта укупне бруто површине од 21.330 квадрата, као и пратећих садржаја. Иако вишеструко мања површина од бивше касарне "4. јул", комплекс би био рађен по моделу данашњег насеља Степа Степановић, чиме ће се обезбедити решавање стамбеног питања за војна лица. Због тога је постигнута размена између ГДС и Министарства одбране, када је предата локација за станове у вредности од 12 милиона евра.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Привредна комора Грађевинске индустрије Србије

   Булевар Пеке Дапчевића бб
        (Кумодрашка 257)
       11000 Београд, Србија

   +381 (11) 2472 819

   komora@gradjevinskakomora.rs

×

Привредна Комора Грађевинске Индустрије Србије као институција која се бави сталним промовисањем потенцијала  и артикулацијом аутентичних интереса Грађевинске привреде Србије, формира базу података привредних друштава чија је претежна делатност везана  за реализацији грађевинских пројеката и с тим у вези упућује:

 

 Ј А В Н И  П О З И В

 

свим привредним друштвима, извођачима грађевинских, занатско - завршних, инсталатерских,  радова везаних за опремање објеката као и произвођаче грађевинских материјала, која су заинтересована за заједнички наступ на домаћем и ИНО тржишту, да своје податке доставе ПКГИС и то:

 

  • назив и адресу привредног друштва

  • матични број,

  • ПИБ,

  • делатност,

  • власничку  структуру,

  • број и структуру запослених,

  • референц  листу,

  • листу опреме,

  • e-пошту и контакт телефон.

 

Тражене податке доставити на адресу:

Привредна комора грађевинске индустрије Србије,
Кумодрашка 257, 11 000 Београд

или на е-пошту: komora@gradjevinskakomora.rs

×

Energoprojekt Sunnyville

 U neposrednoj blizini grada, a dovoljno daleko od buke i dinamičnog saobraćaja, blizu Dunava, sa božanstvenim pogledom na reku, nalazi se naselje Energoprojekt Sunnyville. Energoprojekt Sunnyville je moderan, urbani kompleks namenjen svima koji žele mirno mesto za život i zdravije okruženje. Sa ukupno 215 stanova, lokalima i podzemnim garažama, kompleks je izgrađen po najvišim urbanističkim i arhitektonskim standardima. Nalazi na 1,5 km od Ada Huje i 6 km od centra grada, dok je od Big Shopping Centar udaljen svega 2 km. U okviru kompleksa predviđeni su kafe-restorani, prodavnice i ostali uslužni sadržaji.

Konceptom zelene gradnje garantuje se dugotrajnost i visok standard življenja, koji podrazumeva malu potrošnju energije, funkcionalnost i fleksibilnost prostora i dobre uslove za život. Primenom kvalitetnih građevinskih materijala i sendvič fasadnih zidova sa kamenom vunom obezbeđena je izuzetna termička i zvučna izolacija čime je i postignut energetski razred B.

Objekti su male spratnosti, okruženi bogatim zelenilom, sa izuzetnim parternim uređenjem i komfornim prilazima garažama.

Moderna organizacija stanova daje mogućnost za savremena enterijerska rešenja. Svi stanovi su sa terasama dok stanovi u prizemlju imaju travnate bašte. Zastupljene su različite strukture stanova, od garsonjera do petosobnih stanova, u rasponu od 28 m2 do 170 m2.

Objekti sa kvalitetnim završnim obradama, opremljeni su savremenim instalacijama, telekomunikacionim i protivpožarnim sistemima.

Projekat je realizovala kompanija Energoprojekt čije ime je već 67 godina sinonim za kvalitet i pouzdanost.

Детаљније