Блог

Актуелности

20 нов 2015
Вести

„Buildcon“ – домаћа апликација за пројектни менеџмент на градилишту

Увидевши да постоји велики раскорак између гломазних софтверских решења („Oracle Primavera“, „Microsoft Project“) и свакодневних дешавања на сваком грађевинском пројекту, тим стручњака из Београда започео је 2014. године рад на решавању овог проблема.

Годину дана касније решење је дефинисано и представљено у форми интернет и мобилне апликације „Buildcon“  која има за циљ унапређење функционисања и организације самог градилишта путем комуникације, сарадње и константног увида у тренутна дешавања.

Вођен чињеницом да велика количина свакодневне папирологије, велики број радника, константне промене стања материјала, дневни прогрес, грешке и преправке доводе до пропуста у комуникацији међу члановима тима који резултирају застојима у раду и неминовним финансијским губицима, „Buildcon“  доноси прво озбиљно "cloud drive" решење.

Апликација функционише тако што сваки пројекат има засебни "cloud drive" са свим неопходним подацима и комплетном комуникацијом. Сви чланови тима могу пратити радну динамику путем мобилне апликације, слати радне задатка са сликама и коментарима и добијати обавештења за сваку активност, како би могли паравовремено реаговати.

„Buildcon“  је квалитетна и корисна алатка за праћење и контролу рада на терену која уједно повезује канцеларију и градилиште. Константан увид у стање, испуњени рокови и уштеде, свакако чине ову апликацију занимљивим освежењем у свету грађевине.

„Buildcon“  се интегрише са "Microsoft Project" и за његово коришћење није потребна никаква обука, што је додатна олакшица.

 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Привредна комора Грађевинске индустрије Србије

   Булевар Пеке Дапчевића бб
        (Кумодрашка 257)
       11000 Београд, Србија

   +381 (11) 2472 819

   komora@gradjevinskakomora.rs

×

Привредна Комора Грађевинске Индустрије Србије као институција која се бави сталним промовисањем потенцијала  и артикулацијом аутентичних интереса Грађевинске привреде Србије, формира базу података привредних друштава чија је претежна делатност везана  за реализацији грађевинских пројеката и с тим у вези упућује:

 

 Ј А В Н И  П О З И В

 

свим привредним друштвима, извођачима грађевинских, занатско - завршних, инсталатерских,  радова везаних за опремање објеката као и произвођаче грађевинских материјала, која су заинтересована за заједнички наступ на домаћем и ИНО тржишту, да своје податке доставе ПКГИС и то:

 

  • назив и адресу привредног друштва

  • матични број,

  • ПИБ,

  • делатност,

  • власничку  структуру,

  • број и структуру запослених,

  • референц  листу,

  • листу опреме,

  • e-пошту и контакт телефон.

 

Тражене податке доставити на адресу:

Привредна комора грађевинске индустрије Србије,
Кумодрашка 257, 11 000 Београд

или на е-пошту: komora@gradjevinskakomora.rs

×

Energoprojekt Sunnyville

 U neposrednoj blizini grada, a dovoljno daleko od buke i dinamičnog saobraćaja, blizu Dunava, sa božanstvenim pogledom na reku, nalazi se naselje Energoprojekt Sunnyville. Energoprojekt Sunnyville je moderan, urbani kompleks namenjen svima koji žele mirno mesto za život i zdravije okruženje. Sa ukupno 215 stanova, lokalima i podzemnim garažama, kompleks je izgrađen po najvišim urbanističkim i arhitektonskim standardima. Nalazi na 1,5 km od Ada Huje i 6 km od centra grada, dok je od Big Shopping Centar udaljen svega 2 km. U okviru kompleksa predviđeni su kafe-restorani, prodavnice i ostali uslužni sadržaji.

Konceptom zelene gradnje garantuje se dugotrajnost i visok standard življenja, koji podrazumeva malu potrošnju energije, funkcionalnost i fleksibilnost prostora i dobre uslove za život. Primenom kvalitetnih građevinskih materijala i sendvič fasadnih zidova sa kamenom vunom obezbeđena je izuzetna termička i zvučna izolacija čime je i postignut energetski razred B.

Objekti su male spratnosti, okruženi bogatim zelenilom, sa izuzetnim parternim uređenjem i komfornim prilazima garažama.

Moderna organizacija stanova daje mogućnost za savremena enterijerska rešenja. Svi stanovi su sa terasama dok stanovi u prizemlju imaju travnate bašte. Zastupljene su različite strukture stanova, od garsonjera do petosobnih stanova, u rasponu od 28 m2 do 170 m2.

Objekti sa kvalitetnim završnim obradama, opremljeni su savremenim instalacijama, telekomunikacionim i protivpožarnim sistemima.

Projekat je realizovala kompanija Energoprojekt čije ime je već 67 godina sinonim za kvalitet i pouzdanost.

Детаљније