slideshow

Блог

Актуелности

06 нов 2015
Вести

Прокоп у новом светлу

Радови на завршетку железничке станице Прокоп напредују према планираној динамици, а оствареном рационализацијом проширен је план па ће бити завршен и део радова планиран за наредну фазу. Преостала средства биће искоришћена да се у овој фази заврше сам армирано бетонске подлоге за први и други колосек. Бетонирање подлоге је у току, док се на осталим деловима објекта већ увелико монтира пратећа опрема и сигнализација.

 

Већина грубих радова је завршена, а тренутно се комплетира постављање керамике и камена која је већ изведена на 90% површина. У току је и постављање звучника за обавештавање путника и сигурносних камера. Истовремено се на стубовима уграђују и носачи за нове инфо-табле, на које ће се наредних дана поставити и велики сатови пречника 60цм. У међувремену завршено је постављање осветљења на перонима, а у току је и монтирање железничке сигнализације.

За коти 105 завршено је постављање нове хидроизолације и она се тренутно тестира, а ради се на затварању отвора за ескалаторе са перона ка будућој станичној згради. У подходницима је такодје практично завршено постављање керамике и гранита, а сада теку радови на спуштању плафона, уградњи расвете и постављању и осталих инсталација. У подходницима су до неке наредне фазе, и увођења ексалатора, затворени пролази предвиђени за ту функцију. Завршени су и радови на новим одводима за кишницу, који су сада спроведени у раније припремљен колектор, а током наредног викенда ће бити постављене и последње две скретнице са дедињске и сењачке стране.

Радове изводи конзорцијум окупљен око Енергопројекта, а вредност свих радова у овој фази износи око 26 милиона евра. Рок за завршетак ове фазе је децембар наредне године.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux