slideshow

Блог

Актуелности

27 окт 2015
Вести

Belgrade Plaza - тендер за главног извођача у току

У току су припремни радови на земљишту некадашње фабрике "Sport star" у Вишњичкој улици на Карабурми, где следеће године креће градња тржног центра "Belgrade Plaza". 

 

Током рашчишћавања парцеле уклоњено је преко 20 објеката.Како је пролетос пројекат тржног центра у улици Вишњицкој добио грађевинску дозволу, већ у августу почели су припремни радови на грађевинској парцели. Пошто је реч о простору некадашње фабрике спортске опреме "Sport star" већина уклоњених објеката била је привременог карактера, међутим у склопу парцеле је и велика зграда чије је уклањање у току.

Од августа до сада са овог земљишта уклоњено је преко 20 објеката, највише привремених монтажних барака. Сада је у току рушење фабрицке зграде која представља нешто већи изазов, пошто се ради о бетонској структури са око 13.000 квадрата бруто простора. Хидраулични чекићи полако скидају делове објекта, а очекује се да сви радови на рушењу буду завршени овог децембра.

Наредног месеца креће друга фаза која подразумева земљане радове, побијање шипова и изградњу потпорне конструкције. Паралелно тече и тендер за главног извођача, док радови на конструкцији објекта треба да крену почетком следеће године. Завршетак пројекта се очекује у првој половини 2017.

Коначно решење овог тржног центра има 61.000 квадрата бруто изграђене површине са 32.335 квадрата продајног простора распоређеног на три нивоа. На два нивоа налазиће се продајни простор, док је на трећем нивоу планиран рекреативно-забавни садржај, укључујући биоскоп и бројне угоститељске објекте са погледом на Дунав.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux