slideshow

Блог

Актуелности

22 окт 2015
Вести

Весић: У Београду расписуjемо тендере вредне две милиjарде динара у 2016.

Град Београд ће у 2015. години расписати тендере за реализациjу проjеката саобраћаjне, водоводне и канализационе инфраструктуре вредне милиjарду динара, а у 2016. у вредности од две милиjарде динара, изjавио jе данас градски менаџер Горан Весић.

 

"Tо су све велики тендери Дирекциjе за грађевинско земљиште и изградњу Београда за капиталне инвестициjе", рекао jе Весић новинарима у Привредноj комори Србиjе, где jе одржан округлио сто "Грађевинарство и дирекциjа - инжењерингом до нове инфраструктуре".

Весић jе позвао домаће грађевинске фирме да учествуjу на тим тендерима и обећао да ће наjбољи добити посао, то jест они коjи раде наjбоље и понуде наjнижу цену.

"Не треба вам никаква друга веза и ништа вам друго не треба осим да будете наjбољи - то вам гарантуjем и ко ми донесе било какав доказ да jе другачиjе односно да неко ради другачиjе добиће отказ, као и кривичну приjаву", поручио jе Весић домаћим грађевинарима.

Oн jе рекао да jе део тендера предвиђених за ову годину расписан, а да ће након ребаланса градског буџета бити расписани преостали тендери.

"За ову годину смо планирали, што тендера коjи су већ расписани, што оних коjе ћемо расписати после ребаланса коjи ће у петак бити на Скупштини града у вредностиод око милиjарду динара. За следећу годину планирамо тендере у вредности од око две милиjарде динара", истакоа jе Весић.

Oн jе истакао да jе реч о капиталним проjектима, на пример градња канализациjе на Плавим хоризонтима, у Белом Потоку, Пиносави, Сучевом брегу, Ритопеку, Степоjевцу...

"Покушавамо да решимо проблеме у одређеним деловима града уи коjе до сада нико ниjе улагао", нагалсио jе Весић.

Oн jе рекао да су представници градских власти приметили да домаће фирме слабо учествуjу на тендерима за градске проjекте, мање него што jе то европски просек.

Према његовим речима, за то вероватно постоjе три разлога - домаће фирме нису довољно обавештене, мисле да су тендери намештени или не испуњваjу критериjуми за учешће на тендеру, коjе предвиђа Закон о jавним набавкама.

"Већ данас могу да оду у Дирекциjу и информишу се о тендерима, с обзиром да за те проjекте већ имамо обезбеђен новац. У Београду имамо више издатих грађевинских дозвола захваљуjући новом Закону о планирању и изградњи, имамо већу наплату и таj новац може да се користи само за инфраструктуру. Mожемо више новца да уложимо у инфраструктуру, jер смо добили више новца од накнаде", нагласио jе градски менаџер.

 

 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux