slideshow

Блог

Актуелности

16 окт 2015
Вести

ПОТПИСАН УГОВОР О СТРУЧНОМ НАДЗОРУ НАД ИЗГРАДЊОМ МОСТА ЉУБОВИЈА-БРАТУНАЦ

Саобраћајни институт ЦИП добио је посао стручног надзора над извођачем радова на изградњи моста Љубовија-Братунац која почиње следеће недеље.

 

Уговор о надзору су данас у Влади Србије потписали потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић и генерални директор ЦИП-а Милутин Игњатовић.

Рок за доставу понуда за избор стручног надзора над извођењем радова био је 25. септембар 2015. године, и Институт је једини доставио понуду.

ЦИП ће бити задужен за контролу радова на мосту вредном 499,1 милиона динара са ПДВ-ом.

Министарство је у буџету за овај надзор обезбедило 10 милиона динара за ову и 27,6 милиона динара за 2016. годину.

Изградња моста и заjедничког граничног прелаза омогућиће jош бржи проток људи и робе и створити бољи привредни амбиjент за инвестициjе у пограничном подручjу с обе стране Дрине.

Уговор о изградњи моста Љубовиjа-Братунац који ће градоти конзорцијум четири домаће фирме коjе предводи предузеће “MБA - Ратко Mитровић нискоградња“ потписан је 29. септембра. Изградња моста финансира се из државног буџета, а одлука о избору понуђача донета jе на основу спроведене jавне набавке и одлуке комисиjе коjа jе оцењивала понуде.

Завршетак изградње планиран је крајем 2017. године.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux