Блог

Актуелности

25 авг 2015
Вести

КИНЕСКА КОМПАНИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ИЗГРАДЊУ НОВЕ ЛУКЕ НА ДУНАВУ

Кинеска компанија „China Harbour Engineering Company“ (CHEC) заинтересована је за изградњу нове луке на обали Дунава.

Представници ове компаније састали су се данас са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије где су разговарали о могућем пројекту на левој обали Дунава у близини моста „Михајло Пупин“ у Београду.

 У оквиру првог састанка Координационог тела за реализацију Меморандума о разумевању између Републике Србије и ЦЕЕ кинеска делегација је изразила заинтересованост за учешће у овом пројекту за који је компанија већ отпочела геотехничка истраживања како би се дошло до економских показатеља неопходних за израду Студије изводљивости. Студија би, како је речено на састанку, могла бити готова крајем септембра  након чега ће о њој расправљати српска страна Координационог тела а потом и Влада Србије.

На данашњем иницијалном састанку једногласно је усвојен предлог методологије за израду Студије изводљивости. Представници Министарства упознали су кинеску страну са корацима неопходним како би се започела реализација овог пројекта уколико би се постигла обострана сагласност. Било је речи пре свега о поступку заштите животне средине али и документацији за касније добијање грађевиснке дозволе за овај пројекат. Пре тога, указано је, Студија би морала да покаже да је изградња ове луке исплатива.

CHEC је највећа компанија за изградњу лука у НР Кини, али би ово био први пројекат компаније у Србији.

 Обе стране изразиле су задовољство вишедеценисјким добрим односима две земље, који, како је речено, добијају потврду у оваквим пројектима.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Привредна комора Грађевинске индустрије Србије

   Булевар Пеке Дапчевића бб
        (Кумодрашка 257)
       11000 Београд, Србија

   +381 (11) 2472 819

   komora@gradjevinskakomora.rs

×

Привредна Комора Грађевинске Индустрије Србије као институција која се бави сталним промовисањем потенцијала  и артикулацијом аутентичних интереса Грађевинске привреде Србије, формира базу података привредних друштава чија је претежна делатност везана  за реализацији грађевинских пројеката и с тим у вези упућује:

 

 Ј А В Н И  П О З И В

 

свим привредним друштвима, извођачима грађевинских, занатско - завршних, инсталатерских,  радова везаних за опремање објеката као и произвођаче грађевинских материјала, која су заинтересована за заједнички наступ на домаћем и ИНО тржишту, да своје податке доставе ПКГИС и то:

 

  • назив и адресу привредног друштва

  • матични број,

  • ПИБ,

  • делатност,

  • власничку  структуру,

  • број и структуру запослених,

  • референц  листу,

  • листу опреме,

  • e-пошту и контакт телефон.

 

Тражене податке доставити на адресу:

Привредна комора грађевинске индустрије Србије,
Кумодрашка 257, 11 000 Београд

или на е-пошту: komora@gradjevinskakomora.rs

×

Energoprojekt Sunnyville

 U neposrednoj blizini grada, a dovoljno daleko od buke i dinamičnog saobraćaja, blizu Dunava, sa božanstvenim pogledom na reku, nalazi se naselje Energoprojekt Sunnyville. Energoprojekt Sunnyville je moderan, urbani kompleks namenjen svima koji žele mirno mesto za život i zdravije okruženje. Sa ukupno 215 stanova, lokalima i podzemnim garažama, kompleks je izgrađen po najvišim urbanističkim i arhitektonskim standardima. Nalazi na 1,5 km od Ada Huje i 6 km od centra grada, dok je od Big Shopping Centar udaljen svega 2 km. U okviru kompleksa predviđeni su kafe-restorani, prodavnice i ostali uslužni sadržaji.

Konceptom zelene gradnje garantuje se dugotrajnost i visok standard življenja, koji podrazumeva malu potrošnju energije, funkcionalnost i fleksibilnost prostora i dobre uslove za život. Primenom kvalitetnih građevinskih materijala i sendvič fasadnih zidova sa kamenom vunom obezbeđena je izuzetna termička i zvučna izolacija čime je i postignut energetski razred B.

Objekti su male spratnosti, okruženi bogatim zelenilom, sa izuzetnim parternim uređenjem i komfornim prilazima garažama.

Moderna organizacija stanova daje mogućnost za savremena enterijerska rešenja. Svi stanovi su sa terasama dok stanovi u prizemlju imaju travnate bašte. Zastupljene su različite strukture stanova, od garsonjera do petosobnih stanova, u rasponu od 28 m2 do 170 m2.

Objekti sa kvalitetnim završnim obradama, opremljeni su savremenim instalacijama, telekomunikacionim i protivpožarnim sistemima.

Projekat je realizovala kompanija Energoprojekt čije ime je već 67 godina sinonim za kvalitet i pouzdanost.

Детаљније