slideshow

Блог

Актуелности

28 јул 2015
Вести

Вуjовић: Поступак jавних набавки ће бити ефикасниjи и краћи

Mинистар финансиjа Душан Вуjовић изjавио jе да ће поступак jавних набавки након усваjања измена закона коjим се регулише та област траjати краће, jер ће процедуре бити ослобођене компликованих и дугих процеса.

 

Oн jе образлажући Предлог Закона о измена и допунама закона о jавним набавкама рекао да jе до сада процес jавних набавки у просеку траjао 200 дана, што jе веома споро и не одговара очекивањима предвиђеним у директивама EУ. Изменама закона ће, како jе навео, бити дефинисане легитимациjе оних коjи имаjу право да уложе приговор, што раниjе ниjе било прецизирано па су, како jе навео, "неки због своjих интереса могли да улажу приговоре и да одлажу процес".

Вуjовић jе прецизирао да jе 74 дана просек за приговор, а да су "они могли да одложе и на годину дана", што jе доста компликовало цео процес. Намера стога и jесте да се поступак, како jе додао, мора уредити тако да се процеси не могу зауставити приговорима, већ да се убрзаjу. 

Kао jош jедан проблем Вуjовић jе навео и то што су минималне вредности за мале набавке биле до три милиона динара, а да ће се новим законом таj износ подићи на пет милиона динара, док ће лимит за набавке у енергетици, саобраћаjу поштанских услуга бити 10 милиона динара.

"Идеjа jе да не оптерећуjемо те процедуре дугачким и компликованим процесима", обjаснио jе Вуjовић. 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux