Блог

Актуелности

08 јул 2015
Вести

Прикључљк за Шумадију на Коридор 11, у селу Неваде.

Већина градова Шумадије излазак на ауто-пут Београд-Јужни Јадран имаће у Такову, објавила је Горњомилановачка градска управа. Због тога су, како се наводи, предузете мере да се изграде приступне саобраћајнице од Горњег Милановца до Такова.

У Такову се завршава саобраћајна петља где ће се укључивати возила из Горњег Милановца, који је удаљен десет километара, затим из Крагујевца, као и делова Тополе, Арандјеловца, Младеновца и Рудника.

Због тога је у Општини Горњи Милановац утврђена траса приступног пута до Такова и о томе су данас обавештени Влада Србије, Министарство саобраћаја и предузеће "Путеви Србије", како би радови почели на време.

Саобраћајни институт ЦИП предложио је три варијанте пута од Горњег Милановца а посебна радна група одабрала је прикључљк са Ибарске магистрале у селу Неваде, чиме теретни саобраћај потпуно заобилази град.

Како је објаснио, Десимир Јовановић, члан радне групе, Потребно је изградити 4.640 метара новог пута који ће се у Срчанику укључити на постојећу саобраћајницу за Пожегу и Сувобор. Процењена вредност радова на овој траси, на којој ће бити изграђена и три моста укупне дужине 370 метара, износи 7.650.000 евра.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић, рекао је агенцији Бета, да тај прикључак на Коридор 11 превазилази локални значај и да је потребно предузети припремне радове за изградњу.

- Вредност ових радова одговара нашем годишњем општинском буџету и неопходно је да се на нивоу Републике планирају средства за приступну саобраћајницу - рекао је Мирковић.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Привредна комора Грађевинске индустрије Србије

   Булевар Пеке Дапчевића бб
        (Кумодрашка 257)
       11000 Београд, Србија

   +381 (11) 2472 819

   komora@gradjevinskakomora.rs

×

Привредна Комора Грађевинске Индустрије Србије као институција која се бави сталним промовисањем потенцијала  и артикулацијом аутентичних интереса Грађевинске привреде Србије, формира базу података привредних друштава чија је претежна делатност везана  за реализацији грађевинских пројеката и с тим у вези упућује:

 

 Ј А В Н И  П О З И В

 

свим привредним друштвима, извођачима грађевинских, занатско - завршних, инсталатерских,  радова везаних за опремање објеката као и произвођаче грађевинских материјала, која су заинтересована за заједнички наступ на домаћем и ИНО тржишту, да своје податке доставе ПКГИС и то:

 

  • назив и адресу привредног друштва

  • матични број,

  • ПИБ,

  • делатност,

  • власничку  структуру,

  • број и структуру запослених,

  • референц  листу,

  • листу опреме,

  • e-пошту и контакт телефон.

 

Тражене податке доставити на адресу:

Привредна комора грађевинске индустрије Србије,
Кумодрашка 257, 11 000 Београд

или на е-пошту: komora@gradjevinskakomora.rs