slideshow

Блог

Актуелности

08 јул 2015
Вести

Прикључљк за Шумадију на Коридор 11, у селу Неваде.

Већина градова Шумадије излазак на ауто-пут Београд-Јужни Јадран имаће у Такову, објавила је Горњомилановачка градска управа. Због тога су, како се наводи, предузете мере да се изграде приступне саобраћајнице од Горњег Милановца до Такова.

У Такову се завршава саобраћајна петља где ће се укључивати возила из Горњег Милановца, који је удаљен десет километара, затим из Крагујевца, као и делова Тополе, Арандјеловца, Младеновца и Рудника.

Због тога је у Општини Горњи Милановац утврђена траса приступног пута до Такова и о томе су данас обавештени Влада Србије, Министарство саобраћаја и предузеће "Путеви Србије", како би радови почели на време.

Саобраћајни институт ЦИП предложио је три варијанте пута од Горњег Милановца а посебна радна група одабрала је прикључљк са Ибарске магистрале у селу Неваде, чиме теретни саобраћај потпуно заобилази град.

Како је објаснио, Десимир Јовановић, члан радне групе, Потребно је изградити 4.640 метара новог пута који ће се у Срчанику укључити на постојећу саобраћајницу за Пожегу и Сувобор. Процењена вредност радова на овој траси, на којој ће бити изграђена и три моста укупне дужине 370 метара, износи 7.650.000 евра.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић, рекао је агенцији Бета, да тај прикључак на Коридор 11 превазилази локални значај и да је потребно предузети припремне радове за изградњу.

- Вредност ових радова одговара нашем годишњем општинском буџету и неопходно је да се на нивоу Републике планирају средства за приступну саобраћајницу - рекао је Мирковић.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux