slideshow

Блог

Актуелности

01 јул 2015
Вести

Београдски Аеродром нуди посао домаћим грађевинарима

 

Београдски Аеродром "Никола Тесла" нуди домаћим грађевинским предузећима учешће у предстојећим пројектима ширења капацитета аеродрома вредним око 20 милиона евра - речено је у "Привредној Комори Србије".

 

Радови на најважнијем пројекту - доградњи фингерског ходника, Ц, то јест проширењу терминалне зграде за 11.000 метара квадраних, у вредности 15,2 милиона евра, треба да почну већ до краја године речено, је у ПКС, где су домаћим привредницима Представљени пројекти на Београдском аеродрому . То ће бити прва "гринфилд инвестиција" на аеродрому у последњих двадесетак година.

Аеродром је већ започео инвестициони циклус у планираној вредности већој од 20 милиона евра у наредних 12 месеци, његов капацитет ће, до краја 2016. године, бити повећан за око 40 одсто.

Помоћник министра за ваздушни саобраћај Зоран Илић је рекао да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре подржава такве иницијативе и да је то још један у низу корака које предузима Аеродром како би помогао домаћу грађевинску оперативу. Он је казао да нагли пораст саобраћаја београдски аеродром мора да испрати одговарајућом инфраструктуром и капацитетима.

Извршни директор Аеродрома "Никола Тесла" Раша Ристивојевић је подсетио да је на аеродрому недавно отворен реновирани Терминал 1, чиме је већ започет инвестициони циклус. Он је истакао да Аеродродром све ради сопственим средствима, да нема кредите и да жели да раде домаће фирме.

Секретар "Удружења за грађевинарство ПКС" Виктор Кобјерски је рекао "Тањугу" да се Комора укључила у те пројекте и да су сви заинтересовани да посао добију домаће фирме, које су у тешком положају. Он је препоручио формирање конзорцијума додајући да имамо велика предузећа која могу да окупе мања.

Саветник председника ПКС за грађевинарство Аца Поповић је рекао "Тањугу" да је стара идеја да се све веће и важније инвестиције у Србији најаве домаћој оперативи како би могла да се припреми и направи конзорцијуме. Истиче да пројекти треба, где је то могуће, поделити ха лотове и прилагодити капацитетима домаће привреде,кКако би наше фирме могле да носе већи део посла. Поповић је додао да је ангажман домаћих фирми на ширењу ареодромских капацитета веома битан, како би оне, касније, могле да добијају сличне послове у иностранству.

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux