Блог

Актуелности

29 јун 2015
Догађаји

Тендер за Остружнички мост

Са скорим отварањем Батајничке петље и друге траке од Добановаца до Остружнице, београдска Обилазница постаје ауто-пут у пуном профилу на деоници дугачкој скоро 20 километара. Наредна фаза изградње овог стратешког пројекта подразумева комплетирање сектора Б3, односно изградње леве стране моста код Остружнице. Добра вест стиже из "Путева Србије" који су ове недеље расписали тендер за изградњу моста преко Саве и пратеће инфраструктуре.

Постојећи Мост код Остружнице је само десна конструкција, док је за прелаз Обилазнице у пуном профилу неопходно доградити и леву страну моста. Управо тај део посла је сада на тендеру, па је за очекивати да се крајем године крене у изградњу још једног београдског моста. Ради се о врло солидном објекту који са прилазима и инундацијама има распон од 1.965 метара а конструкција се састоји од четри засебна сегмента.

Прва мостовска конструкција налази се на левој обали Саве, а у питању је претходно напрегнута бетонска конструкција дужине 594 метара. За њом следи челична мостовска конструкција изнад реке Саве дужине 586 метара, док се на десној обали на челицну мостовску конструкцију настављају две бетонске конструкције укупне дужине 785 метара. Исто тако, радови укључују изградњу и левог полу-профила у дужини од 956 метара на десној обали, као и уклапање нове деонице са рампама на Остружничкој петљи.

Поред моста тендер подразумева и пратећу инфраструктуру, а она обухвата радове на кишној канализацији, саобраћајној сигнализацији и опреми пута, јавном осветљењу, инсталацијама напонске мреже и електричним подстаницама, телекомуникационој инсфраструктури и уређењу путног појаса. Тендерски рок за завршетак свих радова је 790 дана.

Пристигле понуде на овом тендеру биће отворене 25. августа ове године, након чега следи избор најбоље понуде и потписивање уговора са извођачем. 

 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Привредна комора Грађевинске индустрије Србије

   Булевар Пеке Дапчевића бб
        (Кумодрашка 257)
       11000 Београд, Србија

   +381 (11) 2472 819

   komora@gradjevinskakomora.rs

×

Привредна Комора Грађевинске Индустрије Србије као институција која се бави сталним промовисањем потенцијала  и артикулацијом аутентичних интереса Грађевинске привреде Србије, формира базу података привредних друштава чија је претежна делатност везана  за реализацији грађевинских пројеката и с тим у вези упућује:

 

 Ј А В Н И  П О З И В

 

свим привредним друштвима, извођачима грађевинских, занатско - завршних, инсталатерских,  радова везаних за опремање објеката као и произвођаче грађевинских материјала, која су заинтересована за заједнички наступ на домаћем и ИНО тржишту, да своје податке доставе ПКГИС и то:

 

  • назив и адресу привредног друштва

  • матични број,

  • ПИБ,

  • делатност,

  • власничку  структуру,

  • број и структуру запослених,

  • референц  листу,

  • листу опреме,

  • e-пошту и контакт телефон.

 

Тражене податке доставити на адресу:

Привредна комора грађевинске индустрије Србије,
Кумодрашка 257, 11 000 Београд

или на е-пошту: komora@gradjevinskakomora.rs

×

Energoprojekt Sunnyville

 U neposrednoj blizini grada, a dovoljno daleko od buke i dinamičnog saobraćaja, blizu Dunava, sa božanstvenim pogledom na reku, nalazi se naselje Energoprojekt Sunnyville. Energoprojekt Sunnyville je moderan, urbani kompleks namenjen svima koji žele mirno mesto za život i zdravije okruženje. Sa ukupno 215 stanova, lokalima i podzemnim garažama, kompleks je izgrađen po najvišim urbanističkim i arhitektonskim standardima. Nalazi na 1,5 km od Ada Huje i 6 km od centra grada, dok je od Big Shopping Centar udaljen svega 2 km. U okviru kompleksa predviđeni su kafe-restorani, prodavnice i ostali uslužni sadržaji.

Konceptom zelene gradnje garantuje se dugotrajnost i visok standard življenja, koji podrazumeva malu potrošnju energije, funkcionalnost i fleksibilnost prostora i dobre uslove za život. Primenom kvalitetnih građevinskih materijala i sendvič fasadnih zidova sa kamenom vunom obezbeđena je izuzetna termička i zvučna izolacija čime je i postignut energetski razred B.

Objekti su male spratnosti, okruženi bogatim zelenilom, sa izuzetnim parternim uređenjem i komfornim prilazima garažama.

Moderna organizacija stanova daje mogućnost za savremena enterijerska rešenja. Svi stanovi su sa terasama dok stanovi u prizemlju imaju travnate bašte. Zastupljene su različite strukture stanova, od garsonjera do petosobnih stanova, u rasponu od 28 m2 do 170 m2.

Objekti sa kvalitetnim završnim obradama, opremljeni su savremenim instalacijama, telekomunikacionim i protivpožarnim sistemima.

Projekat je realizovala kompanija Energoprojekt čije ime je već 67 godina sinonim za kvalitet i pouzdanost.

Детаљније