slideshow

Блог

Актуелности

14 мај 2016
Вести

Прокоп и даље чека мајсторе

Извођач радова на прилазним саобраћајницама станици Прокоп није познат ни после дуже од два месеца од завршетка тендера на који се јавило 8 понуђача. Дирекција за градско грађевинско земљиште, према подацима у конкурсном позиву, требало је да донесе одлуку о извођачу за станицу Београд - Центар у року од 25 дана од отварања понуда. Од крајњег рока прошло је месец и по дана.

У Дирекцији за градско грађевинско земљиште и изградњу Београда тражили су мишљење Управе за јавне набавке о начину даљег поступања у избору извођача с обзиром на то да је међу понуђачима било и иностраних компанија. И да се при избору, осим поштовања Закона о јавним набавкама, морају узети у обзир и други међународни споразуми који третирају учешће страних правних лица на нашим тендерима.

Одговор су добили, али су тражили појашњење.

 

- У поступку јавне набавке за извођење радова на изградњи саобраћајница са инфраструктуром и мостовском конструкцијом за приступ железничкој станици "Прокоп", пристигло је осам понуда, од чега 6 понуда домаћих фирми и две понуде у којима је један од чланова понуђача није резидент Републике Србије - објашњавају у Дирекцији. - Комисија за спровођење поступка јавне набавке је закључила, након разматрања одговора Управе за јавне набавке, да је потребно додатно тумачење члана 86. став 10. и 11. Закона о јавним набавкама, с обзиром на то да је тумачење ових чланова Закона кључно у доношењу одлуке о рангирању понуђача.

 

Како наводе у Дирекцији, у циљу правилне примене ЗЈН, Споразума о стабилизацији и придруживању и Споразума о слободној трговини у централној Европи (ЦЕФТА 2006), обратили су се Управи за јавне набавке са захтевом за прецизније тумачење Закона о јавним набавкама. Избор најповољнијег понуђача и време почетка радова биће познати када Дирекција добије одговор Управе за јавне набавке.

 

У првој групи понуђача су Инграп-Омни, Еуро-асфалт, Мичелини, Градитељ-Београд. Следећи су Миленијум тим, Денеза М инжењеринг, ЈКП Београдпут. За њима су кесз Интернационал, ГП Мостоградња, Кредо, Греен декор, Лапа, Бами инжењеринг. За радове су заинтересовани и стари познаваоци Прокопа - Енергопројект нискоградња и Енергопројект урбанизам и архитектура.

 

Посао би хтели и Уноградња ВВ, ГП Планум, ДЦ Енергокоп, Натуралист, као и странци удружени са домаћим неимарима - Штрабаг, Војводинапут - Панчево, Штрабаг АГ, Башта биро ...

 

Извор Новости 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux