slideshow

Блог

Актуелности

23 мар 2016
Вести

Почиње измештање наплатне рампе Бубањ поток

Започети су радови на измештању наплатне рампе Бубањ поток на ауто-путу Београд-Ниш - речено је агенцији "Бета" у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.На основу уговора који су потписали инвеститор "Путеви Србије" и извођач радова "Штрабаг", рок за завршетак радова је 15. октобар ове године а вредност тог посла је 2,1 милијарду динара.

 

Посао измештања наплатне станице Бубањ поток ће надгледати 30 инжењера различитих струка, које је као стручни надзор именовао инвеститор - наводе у том министарству.

 

Осим "Страбага" као главног извођача на пројекту ће, у складу са политиком Владе Србије да што више домаћих компанија добијају послове, радити и "Војводинапут-Панчево" и ПЗП "Зајечар".

 

У цео пројекат су укључене и друге српске фирме - "Шид пројекат", институт "Михајло Пупин", "Машинопројект Копринг", "Благојевић" и "Виа-пројекат".

 

Шведски произвођач намештаја "Икеа" је почео градњу прве робне куће "Икеа" у Србији на локацији Бубањ поток, а завршетак радова очекује се до лета 2017. године. Регионални директор развоја "Икее" Владислав Лалић изјавио је за РТС да управа "Икее" разматра могућност додатне инвестиција од 70 до 80 милиона евра на тој локацији где би био тржни центар на 40.000-50.000 квадрата.

 

Извор Бета 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux