slideshow

Блог

Актуелности

08 феб 2016
Вести

Још две стамбене куле у "Београду на води"

Припремни радови на изградњи пројекта "Београд на води", према речима градоначелника Синише Малог, ове године биће ужурбани. А новина је да ће се поред већ најављених грађевина, од јесени зидати још два стамбена солитера.

Велика "жит" дизалица за робни транспорт биће уклоњена до јуна. А управо то је предуслов да се ослободи простор за још две стамбене куле. Њихова изградња почела би на јесен ове године, за Студио Б најавио је Синиша Мали.

Како "Новости" сазнају, према плану, на овом делу земљишта зидаће се објекти од преко 60 метера. И према усвојеном плану, они ће бити намењени за становање.

Колико већ данас почиње испитивање терена на локацији где ће се налазити висока кула. Стручњаци посебним инструментима проверавају да ли у земљишту има заосталих бомби. Потом, почиње постављање шипова и земљани радови.

Поред тога за екстралуксузни хотел "В" завршава се пројекат. Грађевинске машине почеће да копају темеље у мају или јуну. До тада ће се знати и када ће бити готов пројекат за велики тржни центар, који ће бити највећи у овом делу Европе.

Иако је било најављено да ће се "Ластина" станица изместити у марту, овај посао обавиће се до јуна. Аутобуси ће од средине лета полазити из Блока 42. Инвеститор треба да одлучи да ли ће се на простору данашњег терминуса налазити објекти пословне намене или ће то бити стамбене зграде. По плану, може и једно и друго.

Као што је и раније најављено, сви грађевински послови поверени су домаћим фирмама. Неимари на прве две куле биће оперативци "Енегропројекта".

 

извор-Новости 

Више из ове категорије

О блогу

Donec volutpat nibh sit amet libero ornare non laoreet arcu luctus. Donec id arcu quis mauris euismod placerat sit amet ut metus. Sed imperdiet fringilla sem eget euismod. P

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux